Tipuri de avocati

Tipuri de avocati

Fara lege lumea ar insemna un haos total, iar tocmai din acest motiv lumea are nevoie de o justitie care sa o judece atunci cand greseste. Insa drepturile omului spun ca fiecare om are dreptul si la o aparare indiferent de motivul pentru care este dus in fata justitiei, iar aceasta apararea poarta denumirea de avocat. Un avocat penal reprezinta o persoana specializata in Drept, care are cu adevarat puterea de a apara drepturile unei persoane si de a o reprezenta pe aceasta in fata justitiei. Insa in ziua de astazi, avocatii sunt specializati pe diferite ramuri ale Dreptului precum: dreptul civil, dreptul penal sau dreptul comercial.

Tipuri de avocati si cum te pot ajuta acestia

Avocatii specializati in dreptul penal sunt acei avocati care iau cazuri bazate pe fapte penale. Si aici vorbim despre oameni acuzati de furturi, crime etc. avocatii specializati in dreptul penal trebuie sa fie de fapt si niste psihologi destul de buni. Iar asta datorita faptului ca acesti avocati specializati in drept penal intalnesc in profesia lor destul de multe tipuri de oameni, cu fel si fel de caractere si cu fel si fel de gandiri. Datoria acestor avocati este sa reprezinte drepturile celor care ii angajeaza, indiferent de faptele pe care acestia le- au comis, iar acest lucru le poate aduce uneori multa dizgratie din partea oamenilor de rand.

Avocatii specializati in dreptul civil sunt acei avocati care iau cazuri bazate pe fapte de natura civila. Si aici putem vorbi in special despre lupta pentru pamant, care in Romania dainuieste de secole. De obicei, acesti avocati specializati in drept civil sunt cei mai cautati, deoarece majoritatea taranilor se judeca inca pentru obtinerea pamanturilor. Mai mult decat atat, acesti avocati sunt angajati si de catre oamenii care au altfel de probleme de natura civila, de exemplu de cei care au primit amenzi de natura civila si care doresc sa le micsoreze pe acestea ori sa scape definitiv de ele.

Avocatii specializati in dreptul comercial sunt acei avocati angajati de catre firme si companii pentru a le reprezenta interesele in fata justitiei. De obicei un avocat specializat in drept comercial poate reprezenta in fata justitiei chiar si mai multe firme, insa asta numai atunci cand acesta este un avocat foarte bun. Si spun asta datorita faptului ca, atunci cand esti avocat specializat in drept comercial si doresti ca firmele sa apeleze la tine pentru a le reprezenta in fata unui complet de judecata, trebuie cu adevarat sa fii unul foarte bun. Desigur, rasplata unui avocat specializat in dreptul comercial este una destul de mare, mai ales daca acesta reprezinta in fata justitiei firme cu renume si care isi pot permite sa plateasca destul de bine.


Insa fie ca vorbim despre avocati specializati in dreptul penal, civil sau comercial, trebuie mentionat ca, atunci cand acestia vor sa fie solicitati pentru serviciile lor, trebuie sa munceasca foarte mult pentru a ajunge printre cei mai buni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*