Inele de logodnă: Cum să alegi simbolul perfect al iubirii tale?

inele de logodnă

Înainte de căsătorie este logodna. Logodna este un moment emoţionant pentru viitorul cuplu, reprezintă o promisiune reciprocă de a se căsători şi e, practic, primul pas spre formarea unei familii. Simbolul iubirii şi al logodnei, promisiunii este inelul de logodnă. Cu pietre preţioase, diamante, cu forme diferite, din metale preţioase de calitate, inelul de logodnă reprezintă simbolul perfect al iubirii pentru persoana care-ţi va rămâne alături toată viaţa.

La o simplă căutate pe internet sau în magazinele off-line de specialitate vom găsi o multitudine de inele de logodnă, cu preţuri pentru toate buzunarele, aşa că alegerea va fi extrem de dificilă. Sunt totuşi câteva etape pe care le poţi parcurge pentru a fi sigur de alegerea făcută când vine vorba de inelul de logodnă.

Stabilirea bugetului. Înainte de orice te gândeşti cât eşti dispus să cheltuieşti pe un inel de logodnă. În funcţie de bugetul fixat vei putea să optezi mai uşor pentru un anumit tip de inel şi pentru o anumită calitate a pietrelor preţioase şi a materialelor folosite.

Măsurarea degetului pe care va sta inelul. Se va măsura inelarul, pe care va rămâne inelul de logodnă. Aici sunt două variante: fie apelezi la un specialist şi te foloseşti de alt inel purtat de persoană dragă, fie măsuraţi inelarul cu atenţie cu instrumente de măsurat clasice sau moderne. Indiferent de abordare, măsurătorile trebuie să fie exacte dacă vrei să aveţi inele de logodnă care se potrivesc perfect pe deget şi nu incomodează, persoana care le poartă le poate scoate şi pune oricând este nevoie de pe deget.

Forma, mărimea caratelor şi alegerea pietrelor preţioase pentru inelele de logodnă, esenţiale când cauţi inelul de logodnă

Stabilirea formei dorite. Aici este doar despre estetică. Sunt multe variante şi aici, deci va trebui să le treci în revistă pe toate şi să vezi ce caracteristici au până să decizi forma finală. Cu tăietura rotundă, cu tăietura tip prinţesă, nu contează ce formă vei avea la final, important este să le vezi şi în realitate, nu doar în poze şi să rămâi doar la o formă sau două.

Cele mai scumpe inele de logodnă sunt cele cu tăieturi rotunde, în vreme ce alte forme sunt mai prietenoase cu bugetul tău, de exemplu cele sub formă de pară. O piatră preţioasă mai mare pe inel va însemna şi alegerea unei forme care diferă de cea rotundă la nivel de tăietură.

Mărimea caratelor. Te gândeşti de la început dacă prefera o piatră preţioasă mare sau un diamant clar. Dacă primează cantitatea o formă pentru un buget nu atât de mare va fi potrivită, iar dacă primează calitatea mărimea caratelor nu mai este aşa de importantă. Mărimile mai puţin comune sunt de dorit, cele comune sunt 0.5, 1, 1.5, dar nimeni nu va şti că este vorba de .92 carate în loc de 1 carate. Pentru diamante va conta tăietura şi culoarea, claritatea pe lângă carate.

Alegerea pietrelor preţioase. În afară de diamante avem şi pietre preţioase colorate care vor arăta foarte bine pe un inel. Preţul va fi mai bun dacă nu ţinem neapărat să avem diamante pe inele, rezistenţa în timp este la fel de bună, se pot combina pietre şi culori, nuanţe pentru un inel deosebit, original.

Verificarea certificării pietrei preţioase. Dacă tot cumperi inel de logodnă cu pietre preţioase trebuie să te asiguri că acestea au certificat. Aşa te poţi convinge dacă ai un diamant sau pietre preţioase de calitate şi nu nişte pietre care nu valorează aproape nimic.

Stilul, materialul său potrivirea cu verighetă, alte detalii care contează în cazul inelelor de logodnă

Materialul potrivit. Poţi opta pentru aur galben, alb, roz, argint, platină. Contează mult stilul de viaţă al celei care va purta inelul, dar şi bugetul. Platina şi argintul seamănă mult, dar platina este mai scumpă, este mai rară, are densitate mai mare.

Uneori se pot combina anumite metale într-un mix interesant pentru un inel de logodnă deosebit. Aurul şi argintul sunt mai accesibile, platina este mult mai scumpă, iar durata de viaţă rămâne aproximativ aceeaşi, rezistenţa este bună pentru toate materialele amintite. Estetica este importantă în această etapă, deci vezi ce preferinţe are partenera.

Găsirea stilului potrivit pentru inelul de logodnă. De la stilul modern, clasic, până la cel minimalist, vintage, elaborat, pe toate le putem avea în faţă când suntem în căutarea inelului de logodnă. Aici va conta interesul partenerei, ce caută, cum vede ea un inel perfect.

Bijuteriile sunt, până la urmă, o reflectare a personalităţii celui care le poartă şi a stilului sau. Este recomandat să petreci ceva timp observând stilurile inelelor şi stilul partenerei pentru a avea într-un final un inel care îi va plăcea şi pe care îl va purta, de care va fi foarte încântată.

Potrivirea cu verigheta. Da, discutăm despre inel de logodnă, dar este importantă şi potrivirea cu verigheta. Te gândeşti ce stil poţi alege pentru inel ca să se potrivească cu viitoarea verighetă avută în minte. Se poate întâmpla ca inelul de logodnă să devină greu de purtat când ai şi verigheta pe mâna, stilul va fi extrem de important, dar şi forma în această ecuaţie.

Acordă atenţie de fiecare dată şi sfaturilor specialiştilor, dar nu merge doar pe mâna lor, caută personalizare, inele de logodnă unicat şi expertiza bijutierului, experienţa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*