Scrub de corp: Exfolierea perfectă pentru o piele moale și fină

scrub corp

La fel cum ai grijă mereu de ten şi de pielea feţei tale, şi pielea de pe corp are nevoie de exfoliere ca să îşi păstreze textura, să fie hidratată şi sănătoasă, plăcută la atingere. Exfolierea este o operaţiune de bază în cosmetică şi îngrijirea pielii, prin intermediul său se îndepărtează celulele „moarte” ale pielii de suprafaţă şi murdăria acumulată la suprafaţă.

Nu putem face exfolieri cu orice fel de produse, aşa că producătorii au venit cu o soluţie: scrubul de corp. Indiferent de ingrediente şi de formula lui, tipul său, scrubul de corp este bine să fie inclus în rutina de îngrijire a pielii pentru a beneficia de toate avantajele sale.

Un scrub corp este un tip special de produs de îngrijire a pielii care urmăreşte să exfolieze (exfolierea este una mecanică) şi să contribuie la schimbarea aspectului pielii, să pară mai tânără. Pe piaţă găsim o mulţime de tipuri de scrub corp, de la cele cu zahăr la cele bazate pe sare, fiecare cu avantajele sale pentru toate tipurile de piele. O utilizare regulată a scrubului de corp va elimina celulele moarte de la nivelul pielii, va îmbunătăţi circulaţia şi va lăsa pielea mai moale la atingere şi mai fină.

Scruburile de corp diferă în funcţie de compoziţia lor, de substanţele active. Astfel avem scrub pe bază de zahăr, cu granule de zahăr şi acţiune delicată asupra pielii, cu dizolvare pe măsură ce apare procesul de exfoliere – se folosesc pe pielea sensibilă, unele produse au şi ingrediente de hidratare, uleiuri, unt. Alt tip de scrub este cel pe bază de sare, cu multe cristale de sare în compoziţie, pentru exfoliere intensă, recomandate în special pentru zonele cu piele mai „tare”, umeri, picioare.

Tipurile şi ingredientele din scrubul de corp

Pielea cu celulită şi circulaţie proastă va beneficia de pe urma scrubului care conţine cafea, plin de antioxidanţi şi de substanţe hrănitoare pentru piele. Se îmbunătăţeşte circulaţia, se reduce aspectul pielii afectate de celulită, apare şi efectul de „strângere” asupra pielii.

O variantă light şi din ingrediente naturale cu efecte puternice este şi scrubul cu ovăz, special pentru pielea iritată, sensibilă. Cu efecte antiinflamatoare dovedite, un scrub cu ovăz calmează şi înmoaie, hidratează pielea. Se mai adaugă scruburile cu bambus pentru exfolieri rapide, încurajează „schimbarea” celulelor cu unele noi şi gata să îşi facă treaba.

În fine, pe lista de scruburi excelente se afla şi cele cu enzime din fructe, naturale, cu enzimele din papaya, ananas, care dizolvă celulele moarte şi evidenţiază un ten mai luminos. Pielea sensibilă este tipul de piele care va beneficia la maximum după aplicarea lor.

Un tip aparte de scrub corp este scrubul pe bază de cărbune. El elimina toxinele, mizeria şi excesul de sebum, previne producţia prea mare de sebum de la nivelul pielii, are şi proprietăţi antibacteriene, tenul cu acnee va arăta mai bine. Curăţarea şi exfolierea sunt profunde, punctele negre sunt eliminate cu el.

Avantajele oferite de un scrub corp sunt numeroase. Se îmbunătăţeşte circulaţia locală, este stimulată eliminarea rapidă a celulelor moarte ale pielii, pielea uscată, mai tare este înmuiată, hidratată în profunzime, impurităţile sunt îndepărtate rapid, porii sunt descongestionaţi, firele de păr crescute pe sub piele sunt eliberate, scapi de aspectul neplăcut, urmele rămase de la folosirea lamei de ras sunt netezite.

Alte avantaje şi aplicarea corectă

Pregăteşti pielea mai bine pentru ceară sau pentru epilări cu alte echipamente – şi produsele de autobronzare, cu efecte uniforme, vor avea rezultate mai bune pe o piele exfoliată cu un scrub corp de calitate. Ai şi un masaj uşor terapeutic, scapi de stres şi te relaxezi ceva mai uşor de fiecare dată când aplici produsul cosmetic, tensiunea musculară dispare. Orice substanţă vrei să foloseşti după exfolieri cu scrub de corp va pătrunde mai uşor în straturile profunde ale pielii tale.

Se reduce celulita şi aspectul neplăcut al pielii, se elimină apa în exces, se îmbunătăţeşte circulaţia zonelor afectate, drenajul limfatic este eficientizat, inflamaţia nu va mai fi aşa de evidentă, este prevenită acţiunea periculoasă a razelor UV asupra pielii prin prezenţa antioxidanţilor.

Scrubul de corp se va utiliza de două sau trei ori pe săptămână pentru o piele moale, hidratată, care arată bine pe tot corpul. Aplicarea sa este foarte simplă:

  • Curăţă pielea înainte de aplicare – cu apă călduţă se curăţă pielea şi se lasă să curgă pe piele 5-10 minute pentru a se înmuia puţin. Cel mai bine să faci această operaţiune la duşul zilnic.
  • Aplică scrubul de corp – foloseşte mereu mişcări circulare, începe de la picioare şi mergi spre inimă ca să încurajezi circulaţia corectă. Nu pune presiune prea mare pe piele, mergi din aproape în aproape cu mişcări lente. 30 de secunde este suficient pentru aplicări. Evită zonele sensibilă, insistă în zonele cu piele mai tare, umeri, picioare, de exemplu.
  • Lasă produsul să acţioneze puţin şi clăteşte bine pielea cu apă călduță – se aplică loţiuni sau uleiuri de corp şi se curăţa bine pielea exfoliată deja.
  • Usucă pielea – tamponează uşor cu un prosop curat. Ai grijă să aplici şi o cremă hidratantă după pentru a avea o pielea care arată impecabil şi se simte plăcut la atingere.

Ţine minte că un scrub corp este în general pentru corp, este bine să eviţi faţa dacă nu se specifică pe etichetă produsului că este şi pentru faţă. După exfolieri cu scrub nu vei sta în soare pentru perioade prea mari de timp, trebuie să protejezi pielea cu o cremă de protecţie solară, cu haine care să te protejeze.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*