Cele mai bune autobronzante pentru un bronz perfect și sănătos

autobronzant

Când nu ai timp de un bronz natural şi de stat la soare până când bronzul este cât mai uniform îţi vine în ajutorul autobronzantul, un produs cosmetic foarte simplu şi util. Produsele de tip autobronzant imită bronzul natural prin folosirea unor substanţe care interacţionează rapid cu celulele din stratul superficial al pielii, oferind nuanţe închise la nivelul pielii şi un efect de strălucire.

Ca să poată asigura un bronz uniform, produsele autobronzante au DHA, răspunzător de strălucire şi de aspectul bronzant. Reacţiile chimice amintite nu sunt periculoase pentru piele, nu este nevoie de expunere la radiaţii UV şi pigmentarea nu este permanentă.

Pentru o culoare produsă dezvoltată în timp se folosesc produsele cu eritruloză. De precizat că efectele sunt temporare, durata nu va fi mai mare de 10-12 zile în funcţie de ce produs se foloseşte şi ce concentraţii au substanţele active.

Pe lângă substanţele active în autobronzante avem şi ingrediente hidratante, ce nu provoacă îmbătrânirea pielii şi arsuri. Uneori avem şi filtre UV în produsele din această categorie, pentru protecţie solară cât mai bună.

Ca să putem alege cele mai bune autobronzante trebuie să înţelegem şi să ştim tipurile de autobronzant în funcţie de textura produselor. Autobronzantele cremă sunt poate cea mai simplă formulă pentru un bronz perfect, sunt de găsit oriunde şi în foarte multe variante. Agenţii de hidratare din creme ajuta pielea şi o menţin sănătoasă, hidratata corespunzător. Cremele autobronzante sunt de trei tipuri şi ele, pentru faţă, corp şi universale, se folosesc cantităţi mici din produse – cele pentru corp vor funcţiona bine pentru o piele mai sensibilă.

Autobronzante tip gel sau mousse, sub formă de ulei, 2 în 1 sau cu extracte din plante, variante foarte bune pentru o piele cu bronz aproape natural

Autobronzantele tip gel sau mousse sunt pentru piele mai strălucitoare după aplicare, o acoperire ceva mai bună. Se aplică uşor, textura este untoasă, nu se scurg după aplicare. Dacă vrei ceva mai simplu de luat în vacanţă apelezi la un autobronzant spray, mai economic.

Se poate folosi în zonele mai greu accesibile ale corpului, mai pătează dacă nu este controlată aplicarea, pulverizarea, dar rămâne o variantă eficientă şi uşoară pentru un bronz perfect pe timp de vară. Se usucă foarte uşor, se absoarbe rapid, nu avem senzaţia de aderenţă.

Autobronzantele sub formă de ulei oferă nu doar hidratare, ci şi bronzare excelentă, intensă, finisaj luminos, strălucire excelentă. Unde avem clima caldă şi însorită şi mult soare le putem folosi fără probleme. Se activează şi producţia de melanină la folosirea uleiurilor autobronzante – se aplică cu 20 de minute înainte de expunerea la soare.

Serul autobronzant este o alternativă dacă vrei să foloseşti doar hidratantul personal şi să ai piele bronzată progresiv, controlat – se adaugă puţin în hidratant.

Mai avem pe lista de autobronzante recomandate pentru sezonul estival şi loţiunile, autobronzantele 2 în 1, bronzul se menţine şi este unul real, nu îţi dai seama că este vorba de un produs autobronzant folosit.

Care ar fi cele mai bune autobronzante din perspectiva substanţelor conţinute? În primul rând, alegem autobronzantele cu DHA, o substanţă ce reacţionează cu aminoacizii din stratul superior al pielii şi produse pigmentul bronzant, dar şi cu eritruloză, carbohidrat natural derivat din plante.

Foarte bune sunt şi autobronzantele cu extracte din plante şi uleiuri hidratante, cu aloe vera, extract de ceai verde, unt de shea, ulei de nucă de cocos, argan şi jojoba – asigură hidratare bună, menţine bronzul uniform.

Produsele cu vitamina E, antioxidanţi sunt altă alegere excelentă, protejează bine pielea, previn acţiunea radicalilor liberi, prelungesc bronzul, la fel şi cele cu agenţi de întindere şi de uniformizare, cu rezultate uniforme şi cu aspect mai natural. Cele mai bune autobronzante pentru un bronz perfect şi sănătos sunt şi cele care nu oferă o nuanţă foarte închisă sau deschisă faţă de tonul pielii – se aleg creme mai intense sau mai uşoare mai ales dacă este vorba de un ten mai deschis sau mai închis la culoare.

Cele mai bune branduri producătoare de autobronzante

Când discutăm despre branduri, produsele de la Dove, care asigura şi hidratare intensă, sunt printre cele mai bune şi se remarca pe piaţă. Autobronzantele lor sunt de calitate şi oferă mereu rezultate excelente. Gerovital vine pe piaţă cu autobronzante la preţuri competitive, au texturi uşoare, cremele pentru un bronz perfect sunt oricând o alegere foarte bună.

Să nu uităm şi de Garnier, francezii care au lansat pe piaţa de ani buni o gamă variată de autobronzante, toate cu DHA, sau de Nivea, care are autobronzante delicate cu pielea, produse excelente pentru persoanele cu o piele ceva mai sensibilă.

Acestea ar fi în linii mari cele mai bune autobronzante pe care le-ai putea folosi dacă vrei un bronz perfect şi sănătos. Cel mai bun autobronzant este diferit pentru fiecare client în parte, nu există o listă universală de autobronzante, alegerile sunt subiective şi depind de foarte multe criterii personale. Având la dispoziţie toate informaţiile prezentate alegerea viitoare va fi mai simplă şi autobronzantul pe care îl vei folosi va fi cu siguranţă cel mai bun pentru tine şi pentru nevoile tale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*