Despre generatia dependenta de banii parintilor

banii parintilor

Vad o lipsa de interes totala in generatia mea. Pentru ca suntem tineri, majoritatea dintre noi suntem invatati sa pierdem timpul aiurea, sa nu realizam niciun lucru bun inca din copilarie, iar asta o sa ne ingreuneze soarta atunci când vom ajunge adulti si nu vom sti pe ce cai s-o luam sa producem bani. Sunt de parere ca un tanar trebuie sa se orienteze si sa-si transforme pasiunea intr-o mica afacere inca din adolescenta, când stii cu exactitate ce-ti place si poti invata foarte multe lucruri despre business pe internet.

Cunosc foarte multi tipi de varsta mea care nu au produs un leu in viata lor. Se bazeaza doar pe banii parintilor si stiu sa sparga sume impresionante pe nimicuri, asta doar pentru ca nu stiu cum se face banul. Ei stau toata ziua cu ochii in jocuri sau in filme, iar apoi când ies afara, se dau cei mai importanti oameni pe banii parintilor. Eu ma amuz teribil când aud parinti care se plang de copii lor ca nu stiu sa aprecieze banul. Este normal, daca nu au muncit niciodata in viata lor, pe nicio nisa, de unde sa stie cum se produce?

Internetul ne ofera foarte multe posibilitati de afaceri. Tot ceea ce trebuie noi sa facem este sa ne alegem nisa in care vrem sa activam, ca apoi sa studiem cat mai mult si sa exersam. Eu de 6 ani ma invart in jurul blogurilor si abia acum pot spune ca am idee cu ce se mananca. Pregatesc o strategie de mult timp si vreau sa devin cândva cel mai bun in acest domeniu, dar astept momentul potrivit.

Asadar, sfatul meu pentru toti adolescentii este sa inceapa sa devina independenti financiar de la o varsta cat mai frageda, astfel vor deveni mult mai responsabili si mai maturi in gandire. Este o diferenta enorma intre a cheltui banul tau, muncit de tine si a chetui banii primiti de la parinti.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*