Cele mai frecvente interventii intr-un service pentru laptop-uri

service laptop

Din momentul in care laptop-urile au inceput sa se comercializeze fara CD de instalare, tot mai multe persoane au inceput sa apeleze la service laptop pentru a face acest lucru, din mai multe motive. Fie ca timpul nu le permite , fie ca nu stiu ce sa caute, multa lume considera ca este mai bine sa faca acest lucru intr-un service laptop, deoarece personalul de aici stie cu siguranta ceea ce trebuie sa faca si operatiunea nu dureaza prea mult timp. In cazul in care nu stiti, driverele sunt niste  soft-uri care in cazul in care nu sunt compatibile cu modelul de laptop, pot crea o serie de probleme functionale, deoarece prin intermediul lor se realizeaza interactiunea dintre soft si hard.

De foarte multe ori, oamenii vin cu aparatele in service laptop pentru a le fi instalat initial, un sistem de operare, dupa care trebuie in mod obligatoriu realizata si instalarea driverelor. Aceasta operatiune va trebui repetata in cazul in care legati la laptop un nou dispozitiv hardware sau un hard-disk extern, si pentru a evita orice problema, procedura trebuie realizata tot intr-un service laptopuri.

Cum te poate ajuta un service laptop?

Daca doriti un sfat util, sa stiti ca este indicat ca driverele sa fie instalate de catre un specialist intr-un service laptop, deoarece rolul  lor este foarte important, la modul ca ele vor permite laptop-ului sa vada  placa de sunet, display-ul,  palca video si celelalte componente. Pana acum, nimic greu, insa in realitate lucrurile nu stau chiar asa. De cele mai multe ori, driverele prezinta diverse  probleme la instalare,  ajungandu-se de cele mai multe ori in situatia in care  laptop-ul nu  poate sa recunoasca  anumite subansamble.

In cazul in care sunt instalate incorect sau incomplet, driverele  pot crea o serie de probleme functionale unui laptop. Realizata intr-un service, instalarea driverelor va fi facuta in cele mai bune conditii, iar echipamentele hardware vor functiona  la capacitate maxima.

O alta problema foarte des intalnita la aparatele prezente in service laptop este reprezentata de defectarea mufelor. Mufele unui  laptop sunt destul de  vulnerabile si exista riscul de a se  desprinde in orice moment.  Atat mufa de alimentare cat si mufa USB si mufa audio sunt de regula  lipite direct pe placa de baza a laptop-ului, fapt ce determina o dezlipire usoara in timpul manevrarii.

Acestea trebuie scoase perpendicular, in caz contrar, defectul fiind garantat, si implicit prezenta la service laptop. Pentru inlocuire trebuie sa se desfaca carcasa si sa se demonteze placa de baza. Apoi mufele cu problema vor fi dezlipite si inlocuite cu altele noi. Se realizeaza mai intai o verificare functionala a acesteia, dupa care carcasa este reasamblata.
O ultima problema mai des intalnita in service laptop este reprezentata de imposibilitatea utilizatorilor de a configura laptop-ul in retea.


Operatiunea este efectuata de catre specialisti si presupune setarea unor parametri prin intermediul carora se realizeaza conexiunea cu router-ul   sau alte resurse disponibile.   Configuratiile de retea difera  in functie de modul in care sunt interconectate  componentelor din cadrul retelei (Ethernet, fibra optica sau Wi-Fi).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*