Cinci aspecte de verificat înainte să cumperi un gard electric pentru animale

gard electric pentru animale

Deși trăim în era progresului tehnologic impresionant, agricultorii încă întâmpină probleme în ceea ce privește siguranța recoltelor lor și a animalelor lor. În ultimii ani, animalele sălbatice au crescut la număr, ceea ce nu ar fi un lucru negativ, dacă nu ar ataca culturile agricole ale fermierilor. Din cauza acestui atac, fermierii sunt nevoiți să caute metode pentru protecția culturilor agricole. Pentru a nu petrece ore sau chiar nopți întregi pentru a păzi animalele care sunt la pășunat, sau prețioasele culturi împotriva prădătorilor, mulți fermieri au ales să investească într-un gard electric.

Ce este și cum funcționează un gard electric?

Gardul electric este o formă ieftină pe termen lung și sustenabilă de îngrădire a animalelor sau de îngrădire a terenului împotriva animalelor sălbatice. Este o formă de securitate mult mai eficientă decât clasicele garduri ghimpate. Principiul de funcționare se bazează pe impulsuri cu șocuri electrice ce se transmit pe toată lungimea firului. Firul sau banda de gard, este dotată cu sârmă metalică ce are capacitatea de a conduse sarcina electrică.

De ce este mai eficient pentru animale? Animalele nu îl mai percep doar ca o barieră pe care o vor putea depăși în cele din urmă, și îl vor asocia cu pericolul, deoarece vor fi curentate cu un curent slab de fiecare dată când se vor atinge de el. În cele din urmă, acestea vor evita instinctiv gardul electric.

Ce trebuie să ai în vedere când alegi gardul electric?

  1. Talia animalelor – Este important să alegi gardul electric în funcție de înălțimea, puterea și particularitățile de comportament ale fiecărui animal. Un gard electric pentru ovine, nu va fi niciodată suficient pentru bovine sau cabaline. Atunci când alegi un gard electric pentru animale, observă pe eticheta produsului, animalele pentru care acesta este recomandat. Există variante pentru animale domestice, dar și gard electric pentru animale sălbatice, și trebuie să faci alegerea potrivită pentru a te putea bucura de rezultate optime.
  2. Tipul de acumulator – Gardurile electrice disponibile pe piață pot funcționa pe bază de acumulator de unică folosință, sau acumulator reîncărcabil. Bateria de unică folosință este mai ieftină, dar mai slabă, și se recomandă doar în situația în care acesta este instalat într-o zonă îndepărtată și izolată. Bateria reîncărcabilă este o variantă mult mai rentabilă pe termen lung, și recomandată de specialiști. Există și unele modele care funcționează pe bază de energie solară.
  3. Vegetația – Abundența vegetației poate să influențeze eficiența gardului electric. Nu trage concluzia că acesta nu își face treaba dacă este înăbușit de iarbă. Acesta va putea să ardă firele de iarbă izolate. Dacă este vegetație mare în jurul lui, cel mai bine este îndepărtezi cu regularitate vegetația.
  4. Tipul de fir – Pe piață poți găsi fire subțiri, sau fire tip bandă. Alegerea corectă contează, deoarece un fir nepotrivit poate duce la scurtarea duratei de funcționare a aparatului. Specialiștii recomandă firul tip bandă pentru cabaline, și firul tip sârmă pentru ovine sau bovine.
  5. Lungimea firului – Lungimea firului trebuie aleasă în funcție de lungimea perimetrului terenului. Dacă lungimea acestuia este aleasă corespunzător, durata de funcționare a aparatului va fi mai mare, și sarcina electrică va fi transmisă mai bine.

Față de anii trecuți, acum fiecare fermier are posibilitatea de a apăra cât mai bine atât terenurile cât și animalele, cu minimum de stres și cheltuieli. Alegerea gardului electric trebuie făcută pe baza unei documentări în prealabil. Doar așa se poate identifica cel mai bun raport calitate preț de pe piață, și cel mai bun tip de gard electric pentru fiecare animal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*