Cand este utila o masina de spalat rufe cu uscator?

masina de spalat rufe cu uscator

In mod normal, cand spalam hainele le punem in masina de spalat rufe iar apoi in/pe uscator. Depinde de fiecare daca are o masina pentru uscat rufe sau foloseste varianta clasica, unde hainele sunt puse pe un suport de metal cu bari.

De multe ori, acestea ocupa mult spatiu, in special varianta clasica, si nu toata lumea dispune de prea mult. De aceea au inceput sa apara masinile de spalat rufe cu uscator. Aceste masini 2-in-1 fac treaba a 2 masini dar ocupa jumatate din spatiul acestora.

In acest articol vei afla care sunt beneficiile masinilor de spalat rufe cu uscator si cand iti este utila. Am incercat sa-ti oferit cat mai multe sfaturi tocmai pentru ca alegerea ta sa fie una mai usoara. Documentarea este un proces important pentru fiecare investitie, indiferent de produsul pe care intentionezi sa-l achizitionezi.

Ce este masina de spalat rufe cu uscator?

Dupa cum implica numele, aceasta masina poate spala si usca rufele de una singura. Daca inainte trebuia sa iei hainele ude si sa le pui in/pe uscator, acum pasul acela nu mai e necesar.

Acestea se pricep la fel de bine la spalatul rufelor precum varianta clasica. In schimb, capacitatea de uscare este injumatatita. In medie, timpul de uscare este de 3 ore si jumatate, dar poate sa treaca si peste 6 ore la unele modele. Deci, daca ai multe rufe de spalat, o masina de spalat si un uscator clasic ar putea fi o varianta mai buna.

Masinile de spalat cu uscator sunt utilizate aproape identic cu cele conventionale. Adaugi detergent, pui hainele inauntru iar acestea sunt invartite si spalate. Fata de masinile conventionale, aici nu trebuie sa iei hainele ude si sa le pui in/pe uscator.

Uscatorul functioneaza de obicei pe baza uscarii prin condensare. Aerul cald si uscat e impins printre rufele ude pentru a extrage umiditatea, iar apoi temperatura e racita pentru condensare. Apa care rezulta din condensare e aruncata pe canalul de scurgere. Aerul, din nou uscat, e reincalzit si ciclul se repeta.

Uscatoarele conventionale folosesc aer pentru a scadea temperatura pentru condens. In schimb, masinile de spalat rufe cu uscator folosesc de apa pentru asta. In multe cazuri, poate insemna o pierdere de apa. Ba chiar masina poate folosi mai multa apa pentru uscat decat pentru spalat. Deci, inainte de a achizitiona o masina de spalat rufe cu uscator uita-te si peste aceste aspecte.

Cand este utila o astfel de masina?

Daca intentionezi sa cumperi o masina de spalat rufe cu uscator, cu siguranta ai un motiv bun pentru care doresti sa faci acest pas. Cu toate acestea, am pregatit si noi o lista cu cateva motive pentru care sa faci o astfel de investitie care-ti va simplifica foarte mult procesul de curatare a hainelor din garderoba.

  • Cand vrei sa economisesti spatiu

Daca ai o locuinta sau casa mica si economisirea spatiului e importanta pentru tine, masinile de spalat rufe cu uscator iti sar in ajutor. Dupa cum am mentionat, acestea fac treaba a 2 masini diferite, insa ocupa de doua ori mai putin spatiu. Uscatoarele clasice din cadru de metal/plastic ocupa foarte mult spatiu, de care poate nu beneficiezi. Sau poate nu ai nici o masina de uscat rufe, care, desi ocupa spatiu, nu se compara cu uscatoarele tip cadru.

  • Cand iti doresti eficienta din partea electrocasnicelor

Masina de spalat rufe cu uscator iti permite sa eviti ultimul pas din spalatul rufelor: uscarea. In mod normal, rufele ude trebuie transferate intr-un uscator. Aici, acel pas e complet eliminat. Acesta este un beneficiu major pentru persoanele care au probleme si limitari ale miscarii.

De asemenea, face treaba singura. Nu mai trebuie sa te ingrijorezi ca e nevoie sa pui hainele la uscat la o anumita ora. Inainte sa pleci la munca pornesti masina, iar cand ajungi te intampina haine spalate si complet uscate. Sau poti porni masina de spalat seara, avand rufele uscate pana dimineata.

  • Cand doresti un produs cu un design modern

Masinile de spalat rufe cu uscator sunt modele mai noi, astfel atat functionalitatea cat si aspectul fizic s-au imbunatatit fata de masinile traditionale. Astfel, daca doresti un aspect mai minimalist si estetic, masinile de spalat rufe cu uscator ti-l ofera din plin.

In concluzie, acest combo e benefic pentru persoanele care nu au mult spatiu in locuinta, persoanele cu probleme de mobilitate si cei care vor un design mai bun. Data viitoare cand vrei sa achizitionezi electrocasnice pentru casa, gandeste-te la sfaturile din acest articol!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*