Ce trebuie sa stii despre creditul bancar pentru achizitionarea unui apartament?

Un credit bancar pentru achizitionarea unui apartament este un imprumut de bani care are ca scop cumpararea, construirea sau reamenajarea unei case sau a unui apartament. Deoarece este o suma semnificativa si o decizie care are un impact mare asupra sanatatii financiare a unei persoane sau a unei familii, este recomandat sa se ia anumite consideratii inainte de asumarea responsabilitatii de a avea o noua locuinta.

Acordati suficient timp procesului de documentare

De multe ori, solicitarea unui credit pentru a cumpara un apartament este o decizie care se ia o singura data in viata. Prin urmare, alegerea locuintei nu trebuie luata usor. O cautare dedicata va va permite sa gasiti oferta care se potriveste cel mai bine nevoilor fiecarei persoane. In plus, va fi important sa existe la indemana informatii privind preturile locuintelor pe zone.

Aveti la dispozitie cateva modalitati prin care puteti cauta viitoarea locuinta. Acestea includ mediul online, o agentie imobiliara sau achizitionarea direct de la dezvoltator, fara intermediari. In articolul de fata, ne vom baza pe creditul bancar, prin urmare, varianta cautarilor online si prin intermediul agentiilor imobiliare, raman valabile.

  • Online

Puteti incepe cautarea apartamentului cu un simplu search pe Google. Veti vedea o multime de variante, in locatii diferite, cu preturi distincte. De asemenea, puteti naviga pe site-ul unui complex rezidential, dar totodata, puteti lua in considerare si anunturile cu licitatii de imobile.

Un dezvoltator imobiliar care se respecta va oferi cat mai multe informatii despre locuintele disponibile la vanzare pe site-ul de prezentare a proiectului. De exemplu, pe site-ul Maurer Residence Targu Mures puteti face un tur virtual al apartamentelor disponibile.

  • Agentia imobiliara

Apeland la aceasta metoda, va trebui sa aveti temele bine facute. Astfel, trebuie sa stiti ce anume cautati (cate camere, ce suprafata, locatia favorita, etc). Avand lucrurile esentiale deja stabilite, agentii imobiliari pot incepe cautarile.

  • Cat de mult puteti imprumuta

Inainte de a solicita imprumutul ipotecar, trebuie sa se tina seama de faptul ca, pentru acelasi fapt de a fi un credit, institutiile financiare care il acorda vor revizui istoricul de credit al clientului. Verificati nivelul de economii si indatorare, dar ideal este sa nu aveti datorii bancare.

  • Stabiliti bugetul raportat la nevoi si cheltuieli

Inainte de a incepe sa cautati proprietati pentru cumparare, examinati bugetul. Determinati ce puteti plati lunar si vedeti locuintele din gama de preturi care se potrivesc finantelor pe care le aveti, astfel incat sa nu va simtiti frustrati.

A merge la locuintele deschise pentru vizionare si a te indragosti de un loc pe care nu ti-l poti permite nu este un inceput bun pentru a-ti cumpara apartamentul mult visat. Nu prioritiza ceea ce vrei din lista de dorinte peste nevoi sau insistand pe cautarea numai intr-un cartier va poate duce la cheltuieli excesive. Este bine sa aveti si o flexibilitate, astfel incat sa tineti cont si de eventualele impedimente care nu va vor lasa sa aveti locuinta dorita ( de exemplu, buget prea mic raportat la valoarea imobilului dorit).

Faceti simulari online, pe site-urile bancilor

In general, platile ipotecare lunare nu ar trebui sa fie mai mult de o anumita suma din venitul lunar brut. Daca aveti multe alte datorii acumulate, acest procent ar trebui sa fie chiar mai mic. Faceti estimari pe baza veniturilor curente, nu a castigurilor pe care intentionati sa le primiti in cativa ani. Utilizati calculatoarele online pentru simulari ale ratelor si a perioadei de rambursare.

In calitate de cumparator al primei locuinte, este posibil sa aveti nevoie de timp suplimentar pentru a aduna documentele de care aveti nevoie. Trebuie sa aratati creditorului declaratiile fiscale, chitantele de salarizare si situatiile financiare, deci asigurati-va ca aveti aceste documente gata. Pentru a facilita procesul de calificare si pentru a va ajuta sa obtineti cele mai bune rate pentru un imprumut, lucrati cu bancile care ofera variante avantajoase de creditare.

Desi o locuinta este un vis pe care cu totii il avem, este important sa fim rationali si sa stim care ne sunt limitele financiare. Trebuie sa stiti foarte bine care este raportul dintre venituri si cheltuieli, daca acestea din urma depasesc venitul, este clar un deficit, ca atare, un credit bancar va fi o dificultate, in cazul in care va fi aprobat. Bancile lucreaza in stransa legatura cu mai multe institutii fiscale, drept urmare, orice tentativa de frauda, va fi descoperita si pedepsita conform legii. Faceti simulari online, pe site-urile mai multor institutii bancare, pentru a vedea care ar fi fi ratele lunare si durata rambursarii. Tineti cont de toate aspectele mentionate in acest articol, pentru a obtine locuinta mult visata.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*