Ce sunt, cum se aleg și ce semnificație au diferitele flori oferite cadou

Ce sunt, cum se aleg și ce semnificație au diferitele flori oferite cadou

De-a lungul secolelor, floriile au fost oferite ca semnale de dragoste, respect sau rememorare. Fie că vrei să transmiți un mesaj, să-ți arăți aprecierea sau să-ți exprimi sentimentele, a alege floarea potrivită pentru ocazia potrivită este o artă în sine.

Dar te-ai întrebat vreodată ce semnificație are floarea pe care o oferi sau cum să o alegi? Haide să dezvăluim misterul din spatele acestor cadouri naturale și să învățăm cum să le alegem cu grijă.

Ce sunt și cum se aleg florile potrivite

Așa cum un parfum spune multe despre purtător, și florile transmit un mesaj clar. Dacă vrei să oferi flori, este important să înțelegi semnificația lor, pentru a transmite exact ceea ce simți.

În primul rând, trebuie să ții cont de ocazie. Pentru zile de naștere, flori luminoase și vesele sunt de obicei cele mai potrivite. Dacă dorești să-ți ceri scuze, o floare precum liliacul sau trandafirii albi pot fi ideale. Pentru aniversări, trandafirii roșii rămân alegerea clasică, semnificând pasiune și dragoste profundă.

Sezonul în care te afli poate influența, de asemenea, alegerea. În primăvară, poți opta pentru lalele sau narcise, iar în vara toridă, sunfloarea sau crizantemele sunt opțiuni minunate.

Semnificația diferitelor flori oferite cadou

Trandafirii: Aceștia sunt, probabil, cei mai populari și recunoscuți în întreaga lume. Culorile trandafirilor au diferite semnificații. Roșul simbolizează dragostea profundă și pasiunea, albul reprezintă puritatea, iar galbenul prietenia. Dacă vrei să transmiți un mesaj de apreciere și recunoștință, trandafirii roz sunt alegerea perfectă.

Lalelele: Aceste flori delicate sunt adesea asociate cu dragostea perfectă. Albe semnifică demnitatea și respectul, în timp ce lalelele roșii declară ”Te iubesc”. Lalelele portocalii transmit entuziasm și energie.

Crizantemele: În multe culturi, crizantemele sunt simbolul unei vieți lungi și fericite. Dacă vrei să transmiți un mesaj de optimism și bucurie, aceste flori sunt ideale. Fiecare culoare are o semnificație proprie, dar în general, acestea transmit fericire și dragoste.

Orhideele: Aceste flori exotice transmit un mesaj de eleganță și rafinament. Dacă vrei să-ți arăți aprecierea față de cineva care este cu adevărat special, orhideea este floarea perfectă.

Cum să îngrijești florile primite cadou

Atunci când primești sau oferi flori, este important să știi cum să le îngrijești pentru a le păstra frumusețea cât mai mult timp. Acest gest va arăta și cât de mult prețuiești darul.

Asigură-te că vaza în care pui florile este curată și că apa este proaspătă. Schimbă apa la fiecare 2-3 zile și taie un centimetru din tulpini pentru a permite florilor să absoarbă mai bine apa. Dacă florile vin cu un pachet de conservant, asigură-te să-l folosești. Acesta va ajuta florile să rămână proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.

Locul în care alegi să așezi vaza este, de asemenea, crucial. Florile ar trebui să fie puse într-un loc răcoros, departe de lumina directă a soarelui și de sursele de căldură, cum ar fi caloriferele.

Fie că primești sau oferi flori, acestea sunt mai mult decât simple cadouri. Ele transmit emoții, sentimente și gânduri, fiind una dintre cele mai frumoase și autentice moduri de a comunica. Așadar, data viitoare când vrei să oferi sau să primești flori, amintește-ți de semnificațiile și de îngrijirea lor și lasă-te purtat de magia lor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*