Ce este masajul shiatsu

Masajul Shiatsu

Masajul Shiatsu este unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate masaje din cultura japoneza. Acesta este atat de popular in Japonia incat e practicat in aproape toate familiile traditionale. In trecut existau foarte putine familii care nu aveaucel putin un membru care practica acest tip de masaj, considerat o terapie vindecatoare. Cel care stia sa faca acest masaj isi ajuta astfel celilati membri ai familie sau cunostintele.

In cultura japoneza se credeca foarte multe boli apar din cauza blocarii chi-ului, un fel de energie care trebuie sa circule nestingherita in intregul corp pentru ca acesta sa se dezvolte armonios. Ca atare, scopul masajului Shiatsu este acela de a debloca cuajutorul presopuncturii medianele care tin blocat chi-ul.
Cu alte cuvinte Shiatsu nu presupune masarea muschilor ci vizeaza cateva meridiane ale corpului prin care japonezii considera ca circula chi-ul. In traditia masajului Shiatsu acestea sunt in numar de 12, iar puncte asupra carora se concentreaza masajul sunt incapetele lor.
Presiunea asupra acestora serealizeaza treptat, la inceput usor pentru ca mai apoi presiunea sa creasca astfel incat cel masat sa simta o usoara durere locala. Relaxarea vine de cele mai multe ori dupa terminarea masajului. Ea creste treptat, iar japonezii considera ca un astfel de masaj facut seara ii ajuta sa doarma mai bine pentru ca a doua zi sa se simta proaspeti, fiind mult mai productivi.
Acest tip de masaj nu poate fi practicat de oricine pentru ca cel care il practica trebuie sa cunoasca meridianele energetice si locul in care acestea se termina. De asemenea, trebuie sa stie cand sa ii schimbe pozitia celui masat si cum sa faca asta. Cel masat isi schimba des pozitia insa atunci cand o face trebuie sa se aseze in asa fel cand sa nu blocheze un meridian abia deblocat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*