Fiecare dintre noi dorim ca locuinta in care ne petrecem viata sa fie una foarte comfortabila, pentru ca numai astfel ne putem simti zilnic in siguranta si mult mai fericiti. Pentru asta este nevoie insa sa facem unele investitii care nu sunt deloc foarte ieftine, insa care se merita. De exemplu, putem chiar inlocui tamplaria veche si care cu siguranta s- a deteriorat destul de mult in timp, cu o tamplarie PVC. Notiunea de tamplarie PVC nici macar nu era cunoscuta in tara noastra acum aproximativ doua decenii, insa de cand a fost adusa la noi, ea s-a bucurat de foarte multa notorietate, caci tot mai multi oameni au inceput sa o foloseasca.
Ce este tamplaria PVC?
Despre aceasta tamplarie PVC putem spune destul de multe lucruri, dar haideti sa incepem cu inceputul si sa spunem, pentru cei care nu stiu, ca initialele PVC provin de la cuvintele ” policlorura de vinil”. Acest material ce are denumirea de policlorura de vinil are destul de multe proprietati benefice, insa cea mai importanta proprietate pe care acesta o detine este aceea ca poate fi un foarte bun izolator termic. Chiar daca exista voci care sustin ca aluminiul este mult mai bun decat PVC- ul, acest lucru este unul total fals, pentru ca aluminiul nu se ridica nici pe departe la asteptari. Si spun asta deoarece, atunci cand dorim sa realizam un profil de aluminiu care sa se ridice la asteptarile unui profil PVC, vom fi nevoiti sa platim un pret aproape dublu.
Termenul de tamplarie PVC este unul complet, astfel ca el consta intr- un profil, un geam termopan, feronerie si executie. Atunci cand doriti sa realizati tamplarie PVC pentru locuintele dumneavoastra trebuie sa stiti ca este necesar sa folositi profile din PVC care sa aiba un coeficient de transfer termic care sa varieze in functie de numarul de camera si nu in ultimul rand, de grosimea profilului.
Printe proprietatile profilelor PVC se mai numara si protectia destul de mare in cazul incendiilor si durabilitatea. Iar astfel putem spune ca un profil PVC se stinge singur inca din momentul in care incepe incendiul si ca, durata de viata a unui profil PVC este destul de mare, uneori depasind chiar si 50 de ani. Mai mult decat atat, un profil PVC contine o serie de aditivi care au diferite efecte benefice, iar printre acestia se numara: aditivi care au rolul de a ajuta profilul sa nu se deformeze in timp, aditivi care au rolul de a anula efectul razelor solare, care in timp duce la imbatranirea si chiar la ingalbenirea profilului si o serie de ingredient care au rolul de a transforma materialul unui profil PVC dintr- unul casant in unul ductil si care sa fie foarte usor de prelucrat.
Lasă un răspuns