Vreau sa faci ca mine!

Astazi vom vorbi (adica eu scriu si voi cititi) despre cum sa convingi pe cineva sa-ti faca pe plac. Am scris ieri despre pisicul meu (as pune link dar habar n-am cum) si ziceam acolo undeva ca “lacrimile merg intotdeauna”, desigur am fost contrazisa.

Cand te certi cu cineva (oricine), sunt doua moduri in care poti rezolva disputa : amiabil sau mai putin amiabil. Daca esti mai calm din fire, vei alege prima optiune si vei spune ceva de genul : “Suntem doi oameni maturi si cred ca putem sa ne rezolvam diferentele discutand calm”. Daca arati misto, mai mult ca sigur vei combina diplomatia cu flirt, asta garanteaza succesul in orice (dar neaparat trebuie sa fii placut/a la vedere si sa stii sa vorbesti frumos).

Acum sa trecem la scandal, asta stie oricine sa faca, e si la moda. Cine nu stie cum sa sa se certe aiurea, fara motiv bine intemeiat, sa se uite pe la 0tv sau posturi de genul (nu stiu prea bine, ca nu ma uit la tv). Dar sa revenim, daca nu esti prea calm din fire si te aprinzi repede intr-o discutie, ori incepi sa tipi si sa urli (daca il si mufezi pe fraier, iei puncte bonus) sau, my personal favorite, incepi sa plangi si il acuzi pe interlocutor ca e nedrept (aici acuzatia depinde si de discutie). Va dau un exemplu, eu am scapat de 3 amenzi ratb prin bocit. Daca nu esti mai emotiv din fire, mai bine nu incerci metoda asta, ca daca plangi putin si dupa incepi sa te isterizezi, iese rau, si te mai faci si de *****.

Secretul este sa-i emotionezi pe ceilalti, nu neaparat persoana cu care te certi, pentru ca asa, ala o sa para un insensibil, si tu o victima. Punct pentru tine. Va ceda pentru a nu parea fara suflet, dar daca e destept se va prinde de schema, si ti-o va plati, daca nu, o sa uite si tu vei folosi aceasta metoda mereu. Oricum ar fi, merita incercat o data in viata. Repet trebuie sa stii sa plangi si foarte important, sa NU te bucuri prea repede sau prea mult de victorie.

Desigur nu sustin ca ar trebui toti sa incepem sa varsam lacrimi de crocodil atunci cand nu ne convine ceva, trebuie sa mai faci si compromisuri. Eu una apelez la asta doar daca este situatia nedreapta fata de mine, iar persoana in cauza nu pierde nimic daca-mi da dreptate. Nu trebuie sa facem confuzie intre “santaj emotional pentru ca esti nedreptatit” si “insistat in prostie”. Ideal este sa ne intelegem unii cu altii si sa discutam frumos, ca suntem oameni, nu animale.