Stație betoane: Tot ce trebuie să știi despre acest serviciu esențial în construcții

stație betoane

Stațiile de betoane reprezintă instalații care sunt specializate în producerea betonului, acesta fiind un material absolut necesar în domeniul construcții. Stațiile acestea amestecă diferite componente, spre exemplu cimentul, agregatele, adică nisip și pietriș, apă și aditivi cu scopul de a obține diferite tipuri de beton cu anumite specificații.

Acest echipament are în dotare diverse componente care au rolul de a asigura un proces eficient și controlat de producție a betonului. Componentele de bază ale unei stații de betoane sunt: sistemul de alimentare cu agregate, sistemul de dozare, mixerul, sistemul de control.

Sistemul de alimentare cu agregate are în alcătuire buncăre și benzi transportoare care au rolul de a transporta agregatele către mixer. Sistemul de dozare este un element al stației de betoane deoarece acesta asigură o măsurare exactă a cantității de ciment, apă și aditivi care sunt adăugați în procesul de mixare. Mixerul reprezintă componenta centrală dintr-o stație betoane, fiind locul în care materialele sunt combinate cu scopul de a face rost de beton.

Există numeroase tipuri de mixere, însă cele mai des întâlnite sunt mixerele planetare și mixerele cu tambur. Sistemul de control este cel care ajută la automatizarea producției, având rolul de a monitoriza și de a ajusta parametrii pentru a putea garanta calitatea consistentă a betonului obținut.

Pe piață există doar două tipuri de stații de betoane, iar acestea sunt: stații mobile și stații fixe. Stațiile mobile sunt considerate a fi ideale pentru proiecte care au o durată mică de timp sau pentru proiectele care au loc în locații izolate unde transportul de beton ar putea să fie complicat. Stațiile fixe sunt utilizate cu scopul de a avea parte de o producție continuă de beton în locații permanente, de exemplu șantiere de construcții mari.

Care sunt informațiile cheie despre stațiile de beton?

Betonul reprezintă un material nelipsit când vine vorba de industria construcțiilor deoarece este indispensabil pentru crearea proiectelor calitative și de o durabilitate sporită. Este nevoie de o atenție sporită preparării acestui material, deoarece aceste proces asigură rezistența structurii.

Pentru prelucrarea betonului în volume semnificative, utilizarea unei stații de beton reprezintă soluția perfectă. O stație betoane este dotată cu echipamente sofisticate, create doar pentru producția de beton, fiind necesare în implementarea diferitelor proiecte de construcție, de orice tip ar fi acestea.

Stațiile de betoane sunt echipamente importante în procesul de construcție deoarece acestea au o capacitate cu mult mai mare față de betonierele tradiționale. Principala diferență este dată de capacitate lor de a produce volume mari de beton esențial pentru construcții extinse, stațiile de betoane realizând acest lucru într-un mod în totalitate automat și repetitiv. Automatizarea acestor stații poate să garanteze eficiența și uniformitatea necesară pentru o producție ideală de beton.

Despre stațiile de betoane trebuie să se cunoască 4 aspecte de bază și anume: capacitatea de producție, metoda de încărcare a materialelor, capacitatea operațională și sistemele de încălzire operațională. Capacitatea operațională este măsurată în metri cubi de beton care poate să fie procesat cu scopul de a asigura gestionarea corespunzătoare a volumului de muncă.

Încărcarea materialelor poate să fie efectuată direct sau cu ajutorul unui transport pentru a avea parte de alimentare continuă. Capacitatea operațională dezvăluie despre echipament care este timpul maxim de funcționare continuă până la supraîncălzire.

De ce sunt nelipsite stațiile de betoane pe șantier?

Stațiile de betoane nu lipsesc niciodată de pe șantierele de lucru ale industriei construcțiilor din varii motive, iar câteva dintre acestea ar fi următoarele: eficiența costurilor, betonul obținut este unul calitativ, impactul asupra mediului este unul redus, dar se adaugă și personalizarea foarte ușoară a procesului de mixare al ingredientelor necesare obținerii betonului.

Utilizarea stațiilor de betoane pentru a face rost de beton contribuie semnificativ la diminuarea impactului asupra mediului, acest aspect fiind justificat de necesarul de material care este mai mic, lucru care duce la o scădere mare a amprentei de carbon pe un termen îndelungat de timp.

Betonul de calitate are nevoie de consistență, iar stațiile de betoane sunt cele care pot să ofere acest aspect încă de la bun început. Ingredientele sunt mixate în proporții clare și atent controlate și calculate, fapt ce garantează facerea rost a unui produs care va avea o consistență uniformă și excelentă de fiecare dată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*