Slujbele Ortodoxe nu ne atrag

De ce credeţi că nu se duce lumea la biserică? (in afară de faptul că duminica dimineaţa se doarme). Nu se duc din cauza slujbelor atât de plictisitoare. Când incepe preotul “Săăăăăăăăăă luăăăăăăăăm aminte paaaaaaceeeeee” …. incepi şi caşti de 3 ori până termină 1 propoziţie. Asta e, slujbele ortodoxe nu ne atrag deloc şi ne plictisesc de moarte.

Preoţii chiar nu işi dau seama de asta? De ce nu incearcă să schimbe “stilul”? Uitaţi-vă la americani ce slujbe frumoase ţin. Ştiţi şi voi genul muzical “gospel”, in biserică un cor frumos care cânta despre religie, prin nişte melodii foarte frumoase şi vesele. Spre deosebire de colindele noastre, care parcă te fac să iţi pară rău că s-a născut Iisus.

Şi o slujba in care să iţi povestească, nu să se lălăie. Iar rugaciunile când incep sa le spună le zic ca pe nişte poezii, in 10 de secunde e gata rugăciunea.. nici nu apuci să o zici odată cu el. Poate intr-o zi preoţii işi vor da seama ca vin la biserică să ţină slujbe doar pentru 10 babe care vin doar in ultimii 2 ani din viaţa lor…