pentru 20 de bani..

Din rubrica “cum sa fi penibil” am cules acum cateva zile o intamplare…

Eram la Lala si am iesit amandoua pana la magazin. Magazinul e cunoscut in zona, e un magazin non-stop, implicit mai scump (cel putin asa am observat, ca cele non-stop sunt mai piparate).

Bani aveam asa: eu – 10 lei, Lala – peste 10 lei.
Eu am cumparat de 10 lei si 60 de bani, Lala de 9 lei si 60 de bani.

Erau 2 tanti vanzatoare… s-au uitat la noi ca doua vaci nebune… De la Lala mai ramasesera 40 de bani, pe care i-a pus la mine, deci eu mai datoram 20 de bani magazinului.
(Nu stau sa numar de cate zeci de ori am cumparat una alta de acolo, de la aceleasi vanzatoare si am lasat restul pe masa… )

Si au inceput ele sa se tocmeasca pentu aia 20 de bani.. Am stat acolo cateva minute bune, gata gata sa renunt la o paine intreaga pentru 2000 de lei vechi! Pe Lala o cunosc doamnele in cauza, e clienta veche, si ea a mai lasat de multe ori restul ca bacsis…
Se uitau si se minunau si socoteau in acelasi timp cum sa faca sa primeasca ele aia 20 de bani, lua-i-ar naiba de bani marunti!

Pana la urma cand am vazut ce coada mare era in spatele nostru le-am zis cucoanelor ca aducem banii mai tarziu si gata… atata circ pentru atata marunt!

Bineinteles ca dupa ce am iesit din magazin am impartit aceeasi opinie cu sora-mea: nici de-al naibii nu le dam inapoi aia 20 de bani. Mai demult cand mai lipseau cate 10-20 chiar 50 de bani mergeam frumos inapoi cu prima ocazie cand aveam ceva de cumparat si plateam “datoria”… dar cand am vazut amandoua cum se dau tantile cu curu’ de pamant pentru atat lucru ni s-a facut pana si noua rusine.