Muzica in Romania

Aceste pareri depind de gusturi, sa va spun parerea mea:

Pentru mine muzica inseamna in primul rand o creatie din instrumente. Dar la instrumente se canta pe note, note muzicale. Astazi pentru multi muzica inseamna rezultatul unor soft-uri + efecte. Adica bum, bum, bum …. pe care habar n-am cum se danseaza. Aici ma refer la muzica house. Eu nu pot numi asa ceva muzica pentru ca nu este creata din instrumente. Din cate stiu exista un fel de orga cu multe efecte, speciala pt genul house, dar nu pot numi instrument, pentru ca nu exista notele muzicale. Acest gen “muzical” este creat in scopuri comerciale. Doar pentru a se face bani de pe urma ei. Mai mult de 5 minute nu dureaza sa compui o melodie house.

Acum daca vrei sa mergi in cluburi, (cluburi draga, nu stiai? nu se mai zice discoteca) mergi sa-ti bubuie creierii, ori sa-ti cante guta despre cat de fericit si bogat este el si cati dusmani are. Nu mai este acea placere de a merge la discoteca sa asculti muzica disco, rock and roll, pop, pe care sa poti dansa si distra. Exista atata muzica buna de pus in discoteci dar nu este deloc bagata in seama. Toti suntem mari Dj, descarcand programe de pe internet, si compus muzica, iar cand aud de rock fac imediat legatura intre satana si droguri. Muzica house se poate canta live? Astazi foarte putini mai apreciaza muzica live, si foarte putini mai canta live. Cei care stiu sa cante live sunt niste artisti, nu “digei”. Nu, nu imi place muzica house.

Muzica rock este genul meu preferat. Vreau doar sa va spun ca asta se poate numi muzica! Este creata din instrumente (extraordinar! nu stiati daca nu va spuneam, nu?) si interpretata de formatii care prin melodiile lor spun ceva, melodii care au un mesaj si prin care isi exprima sentimentele. Formatiile rock canta pentru ca se simt bine facand asta, nu pentru bani. Scriu despre ce simt, nu despre ce cred ca s-ar vinde mai bine. Despre subgenurile rockului si alte detalii nu are rost sa mai scriu.