M-am săturat de atâta istorie la Râşnov

În oraşul Râşnov in fiecare an se organizează evenimente, doar că majoritatea sunt evenimente istorice. Eu unul m-am săturat, plictisit de evenimente istorice, şi nu cred că sunt singurul. În curtea cetăţii au fost făcute spectacole medievale, invitaţi fiind “Curtea Comedianţilor”. Apoi “În numele trandafirului”, festival “unic”, spun ei.

în curtea cetăţii şi centrul oraşului, grupurile istorice au prezentat în faţa publicului costumele, armele, au făcut demonstraţii de luptă, de folosire a armamentului din dotare, de instrucţie de front şi altele de acest gen. Zilele ăstea, cu ocazia redeschirii a cinematografului, iar s-a organitzat un festival. In cinematograf, timp de 3 zile (vineri, sâmbătă şi duminică) vor fi difuzate filme istorice (3-4/zi).

Excepţie face 4 luni 3 săptămâni şi 2 zile. Singurul eveniment care mi-a plăcut, a fost cel în care au pus un ecran mare in centrul oraşului şi au difuzat un film despre istoria oraşului. Bine ca la zilele oraşului nu au făcut ceva legat de istorie, şi sper că nici la târgul de toamnă nu ne va pregăti tot ceva istoric.