Ghidul călătorului pentru un sejur reușit în Mamaia

sejur Mamaia

Mamaia reprezintă o stațiune destinată turiștilor pe parcursul verii, aceasta fiind poziționată în zona de nord a municipiului Constanța, în județul Constanța, regiunea Dobrogea din România. Făcând parte din municipiul Constanța, stațiunea Mamaia are un număr mic de locuitori permanenți, însă aceasta devine foarte populată și aglomerată pe perioada sezonului estival.

Mamaia este situată strategic, între Marea Neagră și lacul Siutghiol, care mai este cunoscut și sub denumirea sa din limba turcă Süt-Göl care are semnificația de lac lăptos. Grindul prezintă o lungime de aproximativ 8 kilometri și o lățime de maxim 300 de metri.

Plaja din această stațiune este una foarte lungă și bine acoperită cu un nisip fin, de natură minerală, dar și cochiliferă, aceasta întinzându-se pe o lățime de până la maxim 250 de metri. Pe plajă se găsesc multiple restaurante, terase, cluburi și magazine.

În ultimii ani, condițiile de cazare Mamaia Nord au fost îmbunătățite considerabil, acest lucru fiind datorat modernizării hotelurilor. În prezent, Mamaia poate să găzduiască un număr de minim 30000 de turiști în același timp într-un număr de peste 60 de hoteluri de până la 5 stele.

Plaja este excelentă când vine vorba de un sejur Mamaia începând cu mijlocul lunii mai până aproape de sfârșitul lunii septembrie când termometrele încă indică temperaturi medii de 25 de grade Celsius. Apa mării rămâne caldă până aproape de sfârșitul toamnei.

În fiecare an, în stațiunea Mamaia, în Teatrul de Vară, are loc Festivalul de Muzică Ușoară „Mamaia”, care are în alcătuire trei secțiuni, acestea fiind: interpretare, creație și șlagăre.

Care este perioada ideală pentru un sejur pe litoralul românesc?

Mamaia, cea mai cunoscută stațiune de pe litoralul românesc, oferă un mix perfect de relaxare și divertisment. Plajele sunt amenajate modern, astfel oferă turiștilor o varietate de sporturi nautice, de restaurante și magazine. Zona este atât de diversificată încât există activități pe placul fiecărui vizitator în parte.

Pentru ca turiștii să se bucure pe deplin de o vacanță la mare pe litoralul românesc, perioada optimă este între lunile iunie și septembrie. În acest interval de timp, temperaturile medii sunt între 25 și 30 de grade Celsius, lucru ce influențează apa mării să ajungă la condiții ideale pentru înot, atingând temperaturi de până la 24 de grade Celsius. De asemenea, în această perioadă, precipitațiile sunt diminuate semnificativ, majoritatea zilelor fiind pline de soare și perfecte pentru plajă și diferite activități nautice.

O perioadă superbă pentru a vizita stațiunea Mamaia, în special pentru persoanele care nu agreează aglomerația este cea din luna iunie. Multe unități de cazare oferă tarife scăzute până la data de 20 iunie, lucru datorat programului „Litoralul pentru toți”. Temperaturile medii din această perioadă sunt între 22-25 de grade Celsius, apa ajungând până la 20-22.

Cea mai animată lună a sezonului estival, luna iulie, cu temperaturi care pot să depășească 30 de grade Celsius și apa mării să atingă până la 23 sau chiar 25 de grade Celsius reprezintă perioada ideală pentru înot, petreceri pe plajă și sporturi nautice.

Tendința unei călduri majore continuă și în luna august care are temperaturi similar cu iulie, reprezintă, la rândul său o perioadă ideală pentru un sejur Mamaia. Sfârșitul sezonului de vârf aduce cu acesta o atmosferă mai calmă și prețuri reduse în luna septembrie.

Activități care pot fi făcute într-un sejur în Mamaia

Vacanța la mare este una dintre cele mai solicitate vacanțe din an, astfel lista activităților trebuie să fie pe măsură, iar câteva dintre cele care pot fi realizate în Mamaia sunt: plimbarea pe faleza stațiunii, o plimbare cu telegondola, vizitarea parcului JT Watersports, vizitarea insulei Ovidiu, încercarea unor sporturi nautice, practicarea de sporturi în echipă și vizitarea satului de vacanță Mamaia.

Mulți turiști găsesc plimbarea pe faleză ca fiind una dintre cele mai relaxate activități din timpul unui sejur Mamaia. Unii optează pentru a închiria biciclete sau chiar role. Plimbarea cu telegondola nu este exclusă niciodată, oferind vizitatorilor ocazia să observe stațiunea de la 50 de metri înălțime.

Cu ajutorul debarcaderului Tic-Tac se poate traversa lacul Siutghiol pentru o vizită a insulei Ovidiu. Acolo pot fi petrecute câteva ore bune deoarece zona este amenajată cu diverse posibilități de recreere. Bineînțeles că, pentru adepții sporturilor pe apă s-au creat posibilități de practicare a windsurfing-ului și scuba diving-ului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*