De pe 15 mai, avem din nou voie la pescuit

Iata ca a venit ziua in care ma pot relaxa din nou pe malul lacului. Pescuiesc de la varsta de 12 ani si pana acum la 31 nu am ratat niciodata un inceput de sezon fara sa ies la pescuit. Anul asta s-a intamplat, datorita acestei pandemii. Dar sunt semne ca incepe sa ne lase in pace si sa speram la mai bine, cel putin asa pare dupa statistici.

Anul asta voi pescui exclusiv la crap, am lasat deoparte sculele de spinning, iar pe cele de somn le-am vandut. Si pescuitul asta, a devenit diversificat ca si alte domenii. Nu mai vorbim de pescuit exclusiv, ci vorbim despre pescuit la crap, pescuit la somn, pescuit la caras, etc. Deja s-a diversificat.

Eu pescuiesc la crap cu lansete 3.9m, actiune 3.5lb. Le consider cele mai bune si ating o distanta de peste 100 metri cu plumbi de peste 90 grame.

Folosesc senzori pe suport singular, nu pot sa suport rod-podul, parca ma deranjeaza si ma tine inghesuit. Nu imi permite sa ma desfasor asa cum imi doresc pe balta.

Pentru crap, folosesc cel mai des monturi de pescuit leadcore. M-am invatat foaret bine cu ele pentru ca le transport usor si permit o aruncare mult mai buna. De asemenea leadcore-ul se muleaza perfect pe substrat.

Mereu inaintas pe mulineta, de 0.20mm fir textil. Iar pe mulineta, fir monofilament de 0.23mm.

Data de 15 mai va fi probabil „botezul” 2020 al fiecarui pescar. Vor fi pline ochi baltile de pescari.