De ce să alegi leasingul operațional pentru flota ta auto?

leasing operaţional

Companie mică sau mare, cu experienţă pe piaţă sau aflată la început de drum, nu contează în ce categorie se încadrează afacerea ta cu maşini, vei căuta mereu modalităţi de a avea acces la resurse cât mai eficiente şi de a avea costuri lunare cât mai mici, cheltuieli lunare reduse. Poate cea mai bună soluţie pentru un scenariu în care ai şi maşini de calitate la dispoziţie în flota auto a companiei, dar şi costuri mai mici este leasingul operaţional pentru flota auto.

În practică închiriezi un număr de vehicule de care ai nevoie pe o anumită perioadă, de regulă 1-5 ani, cu posibilitate de prelungire, şi cu un kilometraj fixat de la început. Nu mai cumperi maşinile, nu investeşti sume mari de la început în ele, doar foloseşti maşinile de la firma de leasing, ai şi mentenanţa asigurată şi alte servicii adiţionale.

Leasingul operaţional vine cu o serie de avantaje majore pentru companiile care au nevoie de o flotă auto bine întreţinută şi disponibilă mereu. Eficienţa costurilor lunare şi anuale este cel mai important avantaj.

Converteşti rapid costurile variabile în cheltuieli fixe, plăteşti rate lunare stabilite clar în contractul de leasing operaţional, ai cheltuieli predictibile. Plus că nu mai ai o parte din bugetul pentru flota ta auto alocată pe mentenanţă şi reparaţii, toate costurile cu ele sunt acoperite de contractul semnat cu firma de leasing.

Optând pentru leasingul operaţional pentru flota ta auto ai acces permanent la cele mai noi modele şi tehnologii existente pe autovehicule, clienţii firmei tale au încredere în flota deţinută, eficienţa este mărită. Eficienţa pe partea de consum de combustibil şi siguranţă este îmbunătăţită şi ea dacă alegi o colaborare cu o firmă de leasing.

Leasing operaţional pentru flota auto, doar avantaje pentru companie, indiferent de mărime

Administrarea flotei auto este mult simplificată odată ce ai semnat un contract de leasing operaţional. Firma se va ocupa de suport, de raportare, de asigurări şi de tot ce ar mai avea nevoie maşinile oferite ca să poată fi utilizate fără probleme. Angajaţii se vor concentra pe îndeplinirea de sarcini mai importante şi mai puţin pe managementul flotei auto.

Flexibilitatea pe care o ai odată cu un leasing operaţional se reflectă şi la nivelul adaptării flotei tale în funcţie de schimbările ce apar pe parcurs. Contractele se pot modifica şi pe parcurs dacă este nevoie de un număr mai mare de maşini sau de unul mai mic, fără penalităţi. Avantajul competitiv pe piaţă este mai uşor de obţinut din momentul în care ai ales leasingul operaţional pentru flota ta auto.

Eviţi şi deprecierea maşinilor tale, valoarea lor este păstrată când vin de la o firmă de leasing auto. Plăteşti doar pentru folosirea vehiculelor, nu pentru valoarea amortizată. Se adaugă beneficiile legate de taxe, ai deductibilitate dacă este vorba de leasing operaţional, faci economii pe termen lung.

Oricând este nevoie de maşini le vei avea în flota ta auto, ai maşini la schimb cât se repară cele cu probleme, îţi desfăşori activitatea în continuare, fără întreruperi.

Alt avantaj al leasingului operaţional pentru flota auto este dat de lipsa birocraţiei şi a hârtiilor de care trebuia să te ocupi tu, pierzând timp preţios. Firma de leasing se ocupă de tot, timpul câştigat îl poţi folosi pentru a rezolva alte probleme şi sarcini importante pentru compania ta şi pentru dezvoltarea ei.

Planificarea bugetului pe termen mediu şi lung este mult mai uşoară de vreme ce ai cheltuieli constante legate de leasingul operaţional. Vei şti în orice moment ce buget să aloci pentru flota ta auto şi îl vei putea redimensiona oricând este nevoie fără să te aştepţi la obstacole din partea firmelor de leasing.

Domenii în care ai nevoie de leasing operaţional şi concluzii

Leasingul operaţional pentru flota auto este utilizat în general în serviciile de livrări, de companiile de vânzări, de cele de taxi sau de ridesharing, de afaceri în construcţii şi comerţ. De ce în aceste domenii, industrii?

Pentru că este nevoie mereu de multe maşini şi de o funcţionare impecabilă în ideea menţinerii unei profitabilităţi ridicate şi a unor servicii premium, de cea mai bună calitate. Nu îţi permiţi să nu ai maşini la dispoziţie în flota ta auto la un moment dat sau să ai probleme cu ele şi să nu le poţi utiliza pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice.

Acestea ar fi principalele motive şi avantaje pentru care ar trebui să alegi leasingul operaţional pentru flota ta auto. Înainte de a lua o decizie în privinţa accesării acestui tip de finanţare este bine să compari ofertele firmelor de leasing şi să te gândeşti la nevoile tale reale, la costurile pe care le poţi suporta şi la numărul de maşini şi perioada pe care o vei avea în contractele de leasing operaţional.

Discuţiile cu firmele de leasing îţi vor lămuri orice neclarităţi legate de flota auto şi de leasingul operaţional, astfel că, la semnarea contractului, vei fi sigur că ai făcut cel mai bun pas pentru compania ta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*