Cum scap de parul de pe fata?

Cred ca pentru orice femeie este un cosmar sa ai fire de par nedorite pe fata. Ce trebuie facut sa le elimini? Aflati in articolul urmator:

1. O metoda ar fi crema epilatoare, firul crescand mai fin. Foloseste aceasta metoda numai daca ai fire de par putine si nu inainte de a testa pielea inainte, sa nu ai alergie la ingredientele cremei.

2. O alta metoda este epilarea cu ata. Aceasta metoda este folosita mai mult pentru sprancene, insa, pentru ca nu este traumatizanta pentru piele, poate fi eficienta si pentru zonele mai sensibile. Se pare ca nu prea este recomandata sa o faci acasa, deoarece este greu de realizat. Recomandat este sa te duci la un profesionist.

3. Benzile de ceara rece sunt si ele o solutie de indepartare a firelor. Singurul inconvenient este ca pielea ta se va inrosi, iar aceasta roseata trece dupa cateva ore bune.

4. Epilarea cu laser este o metoda cat de cat de eficienta. Dupa sase sedinte, parul va creste mult mai rar si mai subtire. Este, insa, si o metoda periculoasa, deoarece laserul localizeaza pigmentul din firele de par, iar cu cat culoarea parului este mai apropiata de culoarea pielii cu atat este mai mare riscul de arsuri si cicatrizare. Insa, noi si noi metode apar, care se dovedesc mai eficiente, mai sigure si mult mai putin dureroase.

5. Inca o metoda, ar fi electroliza si este mult mai eficienta decat epilarea cu laser. Cu electroliza, parul ajunge sa nu mai creasca deloc dupa tratament. Bineinteles ca ai un nivel de disconfort, mai ales ca electroliza se ocupa de fiecare fir de par in parte. Insa oricine a folosit electroliza pentru indepartarea parului de pe fata iti va spune ca nu regreta decizia luata si efortul depus.