Cum să alegi cel mai bun aparat de cafea pentru acasă?

aparat de cafea

O cafea bună, pregătită rapid în fiecare dimineaţă, este visul oricărui băutor de cafea. Aparatele de cafea pentru acasă te ajută să îţi îndeplineşti acest vis şi să ai control total asupra procesului de preparare, cu un efort minim de fiecare dată. La o simplă căutare on-line vei descoperi foarte multe modele şi tipuri de aparate de cafea pentru acasă, aşa că alegerea nu va fi una simplă deloc.

Alegerea celui mai bun aparat de cafea pentru acasă pentru tine nu este simplă deloc, dar cu puţină atenţie la detalii şi răbdare vei găsi cu siguranţă aparatul de cafea ideal. De ce trebuie să ţii cont când îţi cumperi următorul aparat de cafea pentru acasă?

Criterii importante de luat în considerare când alegi cel mai bun aparat de cafea pentru acasă

 • Tipul cafelei băute zi de zi

Pentru început te gândeşti ce tip de cafea consumi în fiecare zi. Bei un espresso, specialităţi, băuturi reci pe bază de cafea? În funcţie de răspunsul tău şi de preferinţe vei alege şi tipul de aparat de cafea pentru acasă.

 • Cantitatea de cafea consumată zilnic

Contează foarte mult şi câtă cafea vei pregăti într-o zi. Bei doar dimineaţă şi poate seara, bei mai multe ceşti de cafea sau ai mai mulţi membri în familie care consumă cafea zi de zi? Aparatele de cafea automate sunt cea mai bună alegere dacă ai nevoie de mai multă cafea, dar la fel de bune sunt şi cele care au capsule.

 • Tipul aparatului de cafea

Ştim deja că aparatele de cafea sunt manuale, automate, semi-automate şi cele care folosesc capsule. Cele mai bune variante pentru acasă sunt cele automate sau cele care au capsule de cafea. Obţii astfel o cafea excelentă, cu aromă şi gust foarte bune, o ai pregătită rapid şi aparatele nu ocupă aşa de mult loc, sunt compacte şi uşor de întreţinut.

 • Cantitatea de cafea pregătită la o singură folosire

Vei căuta aparate de cafea care pot pregăti până la 2 l de cafea deodată, asta ca să poţi să ai cafea la dispoziţie şi pentru acasă, dar şi pentru la birou sau când eşti la plimbare. Ţine cont că volumul cafelei pregătite influenţează şi mărimea aparatului de cafea.

 • Preţul

Contează foarte mult ce îţi doreşti de la aparatul de cafea. Preţurile variază foarte mult, cele mai bune şi mai scumpe variante de aparat de cafea pentru acasă sunt cele automate, aparatele de cafea care folosesc capsule sunt mai ieftine şi de regulă le vedem în toate locuinţele moderne. Compară preţurile şi caracteristicile, funcţiile şi prefera întotdeauna un preţ mai mare pentru cât mai multe funcţii extra şi o cafea perfectă.

Garanţie, funcţii suplimentare şi mărime, alte criterii esenţiale în alegerea celui mai bun aparat de cafea pentru acasă

 • Mărime şi stil

Aparatele de cafea vor sta în bucătărie mereu, aşa că trebuie să se potrivească cu designul interior şi cu mărimea zonei unde vor fi puse. Dacă nu ai prea mult loc în bucătărie alegi aparatele de cafea care au capsule, pentru că sunt mai compacte, dacă ai loc şi vrei o cafea diferită alegi aparatele automate.

Ai şi spumant pentru lapte şi râşnita încorporată, vei avea şi o mărime mai mare a aparatului de cafea, deci ţine cont şi de acest aspect când alegi aparatul de cafea pentru acasă.

 • Review-uri şi părerile clienţilor

Citeşte review-uri, comentarii, păreri ale clienţilor care au mai cumpărat aparatul de cafea pe care ţi-l doreşti. Aparatul de cafea care are cele mai bune review-uri şi comentarii pozitive va fi alegerea ideală. În afara descrierilor de marketing, aceste review-uri te vor ajuta să îţi dai seama dacă respectivul aparat merită investiţia sau mai cauţi.

 • Garanţia

Alege mereu să cumperi aparate de cafea noi, cu garanţie, eventual optează pentru aparatele care au şi garanţie extinsă. Aparatele automate au garanţie de doi ani, cele manuale au 1-2 ani garanţie, cele care folosesc capsule primesc doi ani garanţie. Preferă variantele de aparate care au garanţie cât mai multă şi care pot fi înlocuite sau reparate rapid.

 • Setări şi funcţii speciale

Alegi aparatul de cafea pentru acasă şi în funcţie de setările programabile, de controlul lor şi de personalizarea setărilor. Este de preferat să îţi cumperi aparate de cafea care îţi permit să setezi şi tăria cafelei, poate aroma, care se închid automat dacă nu sunt folosite, care au şi funcţii inteligente, smart, control de pe telefon, filtre de apă, spumant pentru lapte, râşnită profesionistă.

Mentenanţă simplă şi brand cu experienţă, contează şi ele în alegerea celui mai bun aparat de cafea pentru acasă

 • Curăţare şi mentenanţă

Ai nevoie de un aparat de cafea care se curăţa uşor, cu aproape toate părţile demontabile şi lavabile, ce permit o mentenanţă rapidă şi uşoară acasă, fără a fi nevoie de profesionişti. Dacă ai şi filtre care se pot curăţa şi înlocui foarte simplu, elemente din plastic sau din metal care se curată imediat după folosirea zilnică în doar câteva secunde ştii că ai ales modelul perfect de aparat de cafea pentru acasă.

 • Bugetul şi reputaţia brandului

Bugetul de care dispui va influenţa şi alegerea aparatului de cafea. Cu cât este mai mare, cu atât vei putea investi într-un tip de aparat de cafea pentru acasă cu mai multe funcţii şi cu o funcţionare optimă pe termen lung.

Stabileşte un buget mai mare dacă vrei calitate şi nu vrei să faci compromisuri în privinţa cafelei. Contează foarte mult şi reputaţia brandului, producătorului, deci optează pentru aparate de cafea de la firme cu experienţă pe piaţă, care îţi oferă mai multe variante la cele mai bune preţuri şi reduceri consistente.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*