Cofetaria Violeta

Am fost azi cu Ramona pana prin centru, cu treburi de-ale ei. Deobicei asa se intampla, “am treaba, hai cu mine” sau “am de vaccinat cainele, hai cu mine” 🙂

A venit sa ma ia de la sora-mea, ca un sofer de taxi (deh, masina cu nuanta de taxi 😀 ). Ne ducem in centru, rezolvam treburile si hotaram sa bem si un suc. Intre timp Lala a fost draguta sa imi dea doua bipuri ca sa o sun cu putinul meu credit sa ne intalnim si noi in acelasi scop.

Dinspre catedrala, unde n-am intalnit cu Laura, ne-am oprit la Violeta ca era cel mai aproape loc de baut suc. Sincer va spun ca nu recomand. Ne-am asezat la terasa iar primul lucru pe care il observa ramona a fost scrumiera pe care a dat-o frumos la o parte. A luat-o Lala in primire si s-au gandit ele ca ar fi fost normal ca fiind afara, unde bate vantul, in scrumiera sa fie prezent un servetel ud.. dar na.

Dupa 10 minute de stat aiurea, vine o tanti sa ne intrebe ce dorim sa comandam. Am comandat .. meniul, ca doar nu-l stim pe de rost. Am mai stat cred ca un sfert de ora ca sa ne aduca meniul ala (treaba pe care o faci intr-un minut, fir-ar). In fine.. ne aduce meniul si pleaca. Noi ne-am hotarat ce vrem sa bem si intre timp am gasit si o utilitate meniului: l-am pus pe post de paravan in fata scrumierei ca sa nu zboare scrumul in fetele noastre (nu ca mi-ar fi scarba dupa sora-mea, dar e totusi scrum 😛 ).

Ne uitam dupa tanti luung si bine.. ea spala mesele pe unde apuca si facea alte treburi in afara de sa vina sa ne intrebe pentru ce naiba am venit la ei… Asa ca ne-am ridicat frumos si am plecat. Doar nu ne obliga nimeni sa stam dupa fundul angajatei. Si-a pierdut azi 3 clienti si gata.. dar cred ca nici nu mai revenim.

Eu nu sunt pretentioasa, dar sa stau jumatate de ora degeaba.. sa ma scuzati.

Asa ca am mers doua terase mai incolo, unde scrumiera era cu tot cu servetel iar chelnarita a venit imediat, cu meniul in dinti si ne-a adus sucurile destul de repede. (la Segafredo am fost pana la urma).

Cam asa ne-am distrat azi.