Ce s-a intamplat cu bunul simt ?

Stau de ceva vreme sa ma intreb unde a plecat bunul simt? S-a dus in tarile calde? A plecat in vacanta in Bahamas? Si-a dat demisia poate… in orice caz nu il prea vezi.

Ieri am fost pana la Lala si am plecat noi doua putin de acasa – am fost dupa ceva cumparaturi scurte.
N-am iesit bine din casa si am vazut tramvaiul aproape de statie: “Fugim dupa el?”, “Fugim!”. In ideea de a nu lua masina pentru o statie cu tramvaiul, am hotarat sa fugim dupa el… Dl. vatman are o oglinda mare si lata acolo… nu prea are cum sa nu observe singurele fiinte de pe toata strada care alearga de nebune si mai si urla cand vad ca tramvaiul se urneste din loc cu o durere mare in fund…

Bunul simt spune: te uiti oglinda aia nenorocita cand esti in statie… poate unii nu au apucat sa coboare cu totul, poate altii fug dupa tine ca sunt -5 grade afara! Sa te uiti in oglinda face parte din atributiile tale de vatman! Si daca asta nu conteaza, macar bunul simt sa ai sa mai stai 3 secunde ca in mod sigur ne-ai vazut.

Putin dezamagite ca bunul simt a inghetat de frig probabil, am luat-o pe jos.

Stau de ieri si ma intreb oare unde o sa ajungem daca nu mai exista pic de bun simt printre noi?

Pe mine tin minte ca mama m-a invatat ca atunci cand ma intalnesc pe strada cu un prieten si cu mama/tata lui, intai salut pe adult, apoi zic ‘ceau’ copilului. Este o regula de bun simt sa saluti mai intai pe cel adult. Cu toate acestea nu o data mi s-a intamplat sa fiu pe strada cu unul din parinti si acestia sa NU fie salutati.

Bun simt este sa nu te autoinviti la cineva acasa cand sti ca nu esti dorit.

La fel de lipsit de bun simt este si faptul ca faci galagie pe strada dis de dimineata sau seara tarziu. Cui ii pasa ca tu te simti bine..? Mie nu-mi convine sa te aud pe tine, fraierul din cartier, cum urli in gura mare ca e Craciunul.

In fiecare an generatiile de smecheri fac mare tam tam pe strazi. Bunul simt spune ca te gandesti si la ceilalti, incerci sa nu ii deranjezi. Daca ai timp sa fi nesimtit, poate ai si timp sa mai pui mana pe codul bunelor maniere…