Ce înseamnă „hacker”

hacker

Într-o discuție purtată cu prietenii la un pahar de „vorbă”, am dezbătut și subiectul „Hackeri”. Am fost puțin surprins de faptul că multă lume nu știe încă ce înseamnă „Hacker”. Foarte mulți folosesc acest cuvânt, sau băgată sub puterea acestui cuvânt, toate persoanele care stau pe net și fac bani. Cei care fac bani de pe urmă netului prin diferite mijloace, legale sau mai puțin legale, nu sunt „Hackeri”. Cei care comit fraude pe siteurile de lictatii, cei care trag țepe online, cei care fură CC-uri nu sunt hackeri.

Ce este un Hacker? Hacker-ul este acea persoană care reușește prin diferite metode să „spargă” servere. Să obțină acces la informații de tip personale sau guvernamentale. Hacker-ul are puterea de a modifica setările hardware sau software. Poate divulga secrete de stat. Acțiunea lui poate fii doar o simplă joacă, sau poate distruge servere. De multe ori un hacker nu acționează singur. Ei fac parte din grupuri de internauți axați pe așa ceva.

Cel mai cunoscut caz mediatizat este al tipului din ARAD. Acesta a reușit să intre în cele mai puternice servere din lume. Printre instituțiile afectate se numără NASA, Departamentul american pentru Energie și Marina Militară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*